Opleiding Mobility Trainer
Mobiliteit is kracht
Wil je mobility trainer worden? Met deze 5-daagse trainersopleiding word jij een expert in mobiliteit, zodat je jouw klanten beter en pijnvrij leert bewegen.
- Bouw een ijzersterke fundering bij je klanten
- Leer ze beter bewegen en sterker worden
- Leer hoe je klanten helpt bij blessures en pijntjes
Wat ga je leren?
Een praktische training
In deze opleiding leer je hoe je de mobiliteit van je klanten verbetert. Zodat ze beter, soepeler en pijnvrij gaan bewegen. Gegarandeerd.
Kennis
Je leert precies hoe je de mobiliteit van je klant verbetert. Zodat jij vol zelfvertrouwen je klant écht beter en pijnvrij leert bewegen.
Praktisch
Je leert door te doen. Daarom krijg je niet alleen maar theorie, maar ga je vooral veel oefenen in de praktijk.
Methodiek
Je leert een methodiek waarmee je direct maatwerk kan leveren. Je hoeft dus niet zelf de theorie te vertalen naar de praktijk.
Doel
Deze praktische training is ideaal voor (ervaren) trainers die hun klanten met en zonder klachten beter willen helpen.
Misverstanden
Over mobiliteit bestaan veel misverstanden binnen de fitnessindustrie. Want wat is het verschil tussen flexibiliteit en mobiliteit? En waarom is dat verschil zo belangrijk als je klanten traint?
Allemaal zaken waar trainers onzeker over zijn. Zelfs ervaren trainers. En dat is zonde, want om je klant écht beter te laten bewegen moet je weten hoe je de mobiliteit verbetert. En hoe je de mobiliteit van iemand meet. En nee, mobility training betekent niet iemand eindeloos laten rollen op een foamroller.
Na deze opleiding weet jij precies hoe je de mobiliteit van je klant meet. Zodat je weet waar de verbeterpunten liggen. En hoe je die punten verbetert. Waardoor jij, als mobility trainer, jouw klant kan helpen om beter én pijnvrij te bewegen.
TRAINERS GEVEN WAAR ZE RECHT OP HEBBEN
Een methodiek om met vertrouwen klanten pijnvrij te leren bewegen.
Jorn heeft ons veel praktische tools gegeven om klanten te helpen werken aan het verbeteren van hun bewegingskwaliteit. Hij leert je echt denken in bewegingspatronen in plaats van oefeningen, zodat je de kennis bij iedere klant kan toepassen.
Maureen, personal trainer
HET PROBLEEM
De meeste trainers hebben geen idee hoe ze de mobiliteit van hun klant écht kunnen verbeteren.
Laat jij je klant dynamisch stretchen, foamrollen en trigger point balletjes gebruiken? In de hoop dat hun mobiliteit verbetert?
Geeft niks. Ik heb het mijn klanten jaren laten doen. Omdat ik niet beter wist.
Maar het begon mij op te vallen dat hun mobiliteit helemaal niet verbeterde. Iedere keer als ze bij me kwamen kon ik weer opnieuw beginnen. Ze waren nog steeds net zo stijf.
Ik raakte gefrustreerd, want hoe laat ik mijn klanten dan beter bewegen?
Daarom ben ik me gaan verdiepen in mobiliteit. Ik leerde dat stretchen en mobiliteitstraining twee verschillende dingen zijn. En flexibiliteit is niet hetzelfde als mobiliteit.
Hoe meer ik leerde, hoe meer ik me realiseerde dat ik op het verkeerde spoor zat. Alles wat ik dacht te weten over mobiliteit klopte helemaal niet. Als ervaren trainer liep mijn ego een deuk op.
DE OPLOSSING
Methodiek
Je leert een methodiek waarmee je direct maatwerk kan leveren. Je hoeft dus niet zelf de theorie te vertalen naar de praktijk. Je gaat weg met een stappenplan.
Bouwen
Leer hoe je de mobiliteit van je klant verbetert. En van jezelf. Je leert door te doen. Dus ga je oefenen. Veel en vaak.
Uitbouwen
Hoe vertaal je mobiliteit naar oefeningen? En hoe behoud je de mobiliteit? Je gaat veel opties leren. Zodat je precies weet hoe je iemand beter kan laten bewegen.
Analyseren
Analyseren hoe je klant beweegt. Zo weet je welke bewegingspatronen je moet verbeteren om je klant soepeler te laten bewegen. Zodat hij beter en pijnvrij beweegt.
Achtergrond
Alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd, ga ik jou leren in deze opleiding. Zodat jij precies weet hoe je de mobiliteit van je klant verbetert. Want een goede mobiliteit is cruciaal om beter en pijnvrij te bewegen.
Van wie heb ik dan geleerd over mobiliteit?
Andreo Spina, Dewey Nielsen, Michael Chivers, Zach Deckelbaum, Eric Cressey, Mike Boyle, Dean Somerset, Tony Gentilcore. En nu vergeet ik waarschijnlijk nog de helft. Ja, ik weet het: ik ben een nerd.
Droge theorie?
Verwacht niet alleen maar droge theorie. Gortdroge theoretische trainingen zijn er genoeg.
Om te leren hoe je de mobiliteit van je klant verbetert, moet je het eerst zelf ervaren. Zelf doen. Zelf oefenen. Veel en vaak.
Verwacht geen standaardoefeningen. Je gaat bewegingspatronen leren die je waarschijnlijk nog nooit hebt geoefend. Maar die jij, en je klanten, wel keihard nodig hebben.
Ook moet je leren testen hoe goed de mobiliteit van je klant is. Zodat je weet waar je op moet letten als je haar traint.
Want als je weet wat je klant moet verbeteren, kan je heel gericht maatwerk leveren. En betere resultaten boeken. Je klant beter en pijnvrij laten bewegen. En dat wil je toch? Je klant wel.
Programma
Hoe ziet de mobility trainersopleiding eruit?
Het programma bestaat uit 5 live dagen waarin je stapsgewijs alles leert over hoe je mobiliteit verbetert.
Dag 1 - Theoretische basis en gewrichtsrotaties
Je gaat leren wat mobiliteit wel én niet is. En je leert waarom het zo belangrijk is. En we gaan gelijk aan de slag met het trainen van gewrichtsrotaties.
Dag 2 – Isometrische contracties
Deze dag staat in het teken van het belang van isometrics om je mobiliteit te verbeteren. Dit is krachttraining voor je gewrichten, dus dat wordt spierpijn.
Dag 3 – Controle van je eindstanden
Op dag 3 ga je uitdagende technieken leren om de eindstanden van je gewrichten op een uitdagende manier te trainen. En hoe je mobiliteitstrainingen programmeert.
Dag 4 – Theoretische basis en analyseren
Analyseren hoe je klant beweegt. Je leert hoe je kan meten hoe goed de mobiliteit van je klant is. Zo weet je wat je moet verbeteren om hem of haar soepeler te laten bewegen. En pijnvrij.
Dag 5 – Analyseren en interpreteren
We gaan verder met analyseren. Je leert de resultaten van je analyse te interpreteren en te vertalen naar oefeningen die geschikt zijn voor die persoon. Ook leer je waarom je bepaalde keuzes moet maken als mobility trainer.
Examen
Je gaat één van je mede-cursisten analyseren en je plan van aanpak presenteren. Je levert je plan van aanpak digitaal in. Geen multiple gokvragen, maar een praktisch examen waarin je theorie naar praktijk vertaalt.
WERKWIJZE
We wisselen theorie en praktijk af. Dus eerst leer je waarom je iets doet. En dan ga je leren hoe je dat doet.
Je gaat dus vooral heel veel zelf doen en ervaren.
Tuurlijk gaan we uitgebreid in op de theorie. Maar aan alleen theorie heb je niks. Je moet weten hoe je de theorie toepast in de praktijk. Anders is het nutteloos.
Daarom gaan we werken met een praktische methodiek. Zodat jij altijd weet welke stappen je moet zetten om de mobiliteit van je klant te verbeteren. Zodat hij beter en pijnvrij gaat bewegen. Niet alleen in de gym, maar ook in zijn dagelijkse leven.
Verwacht 5 intense live dagen. Meestal is er om de twee weken een opleidingsdag op zondag van 9.00 tot 16.00 uur. (Beetje afhankelijk van de vakantieperiodes en feestdagen)
Na iedere opleidingsdag ga je zelf aan de slag met de geleerde stof. In de digitale leeromgeving vind je filmpjes van oefeningen die je thuis gaat oefenen. Bij de volgende opleidingsdag wordt getoetst of je de stof beheerst.
Maximale support
Het leren van mobiliteit is niet makkelijk. Daarom heb je mijn volledige support. Je kan 5 dagen per week (ma t/m vrij) vragen stellen in de Whatsapp-groep of via e-mail. Dus als je vastloopt, of feedback wilt op de uitvoering van de oefeningen, dan help ik je.
Examen
Na alle live opleidingsdagen volgt een examen. Je laat dan zien dat je alle stof beheerst en hebt geoefend. Je neemt een mede-cursist als casus en presenteert digitaal je plan van aanpak.
Heb je de casus succesvol gepresenteerd? Gefeliciteerd, dan heb jij je diploma gehaald en ben je een expert op het gebied van mobiliteit.
Mail me gerust op info@beteremobiliteit.nl om te vragen naar de mogelijkheden.
WAT JE GAAT LEREN:
- Direct toepasbare methodiek
- Oefeningen om mobiliteit te vergroten
- Oefeningen om mobiliteit te behouden
- Mobility oefeningen om bewegingspatronen te verbeteren
- Bewegingsanalyse om de mobiliteit van je klant te analyseren
Locatie trainersopleiding
Amsterdam Noord
Data 2025:
Ronde 1
16 februari
9 maart
23 maart
6 april
13 april
Ronde 2
7 september
21 september
5 oktober
12 oktober
26 oktober
Van 9.00 tot 16.00 uur
Boek hieronder direct een gratis gesprek in
WIE GINGEN JOU VOOR?
DE INZET IS HOOG
Klanten goed en pijnvrij leren bewegen doe je niet door te zoeken naar de perfecte oefening. Dat doe je door je klanten het vermogen te geven óm goed te bewegen.
Hoe meer opties je klant heeft om een beweging te maken, hoe beter hij gaat bewegen. En door de mobiliteit te verbeteren, krijgt hij meer bewegingsopties.
Verbeter zijn mobiliteit en je vergroot de controle over zijn lijf. Hierdoor gaat hij beter bewegen én wordt de capaciteit van het lijf groter. En meer capaciteit betekent minder blessures.
Je gaat dus geen rijtjes met oefeningen leren. Je gaat leren om bewegingspatronen te verbeteren. Want zo leer je iemand écht beter bewegen.
Dus wil jij een trainer zijn die klanten écht beter laat bewegen? Zonder compensaties en pijn? Zodat je écht tevreden klanten krijgt omdat jij de specialist bent die ze heeft geholpen?
Dan is deze cursus geschikt voor jou. Maar alleen als jij echt de diepte in wil gaan en niet alleen wat extra oefeningen wil leren. Want je gaat een systeem leren, zodat jij altijd en overal de juiste bewegingspatronen kan aanleren aan je klanten.
Het doel van deze mobility trainersopleiding is om jouw twijfels weg te nemen over de stappen die je moet nemen om je klant beter te laten bewegen. Je leert een methodiek die werkt. En die je altijd, en bij iedereen, kan toepassen omdat je maatwerk levert.
Wat zou het voor jou als trainer waard zijn om zo’n systeem te hebben? Om niet meer te twijfelen?
En wat denk je van al die klanten die jij als mobility trainer kan helpen om écht beter en pijnvrij te bewegen.
FAQ
Heb je een vraag? We zijn er voor je om al jouw vragen over het
de trainerscursus te beantwoorden.
Heb ik een vooropleiding nodig om mee te doen?
Een vooropleiding is handig, maar geen must. Dit is een opleiding voor trainers die op zoek zijn naar een verdere verdieping van hun kennis. Goede vooropleidingen zijn bijvoorbeeld Milo Education, de Henselmans Personal Trainer Cursus of een opleiding fysiotherapie . Twijfel je of je vooropleiding voldoende is om de opleiding te volgen? Neem dan gerust contact op door een mail te sturen naar info@beteremobiliteit.nl.
Hoeveel uur per week ben ik kwijt aan de mobility trainersopleiding?
Dat hangt er vanaf. Hoeveel resultaat wil jij boeken? Hoe meer je oefent, hoe beter jij de stof onder de knie krijgt. Naast de praktijkdagen is er verplichte lesstof. De ene keer is dat een uur, de andere keer twee uur. Je hebt steeds twee weken de tijd om alle verplichte lesstof te bekijken en om het in de praktijk te brengen.
Hoe lang duurt de opleiding?
De opleiding duurt 10 weken. Je hebt 5 keer een praktijkdag op vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur. Je sluit de opleiding af met een casus die je digitaal inlevert.
Hoe ziet het examen eruit?
Je gaat een mede-cursist analyseren op het gebied van mobiliteit tijdens de laatste 2 praktijkdagen. Op basis van je analyse ga je een plan van aanpak maken. Je schrijft een schema en kan onderbouwen waarom je die oefeningen kiest. Je presenteert je plan en onderbouwt je keuzes. Zo kan je laten zien dat je de stof ook echt begrijpt. Je stuurt het plan per mail op en vervolgens bespreken we het in een live call.
Hoe ziet een praktijkdag eruit?
Een praktijkdag duurt van 9.00 tot 16.00 uur. We beginnen met een theoretisch kader. Waarom doen we wat we doen? Daarna bespreken we de tools die we gebruiken en dan is het oefenen. Veel oefenen. Zelf doen, zelf ervaren en elkaar leren coachen. Er is altijd ruimte voor het stellen van vragen en discussie. Dus deel vooral die ene lastige casus.
Leer je ook mensen die hypermobiel zijn te trainen?
Ja, zeker. Veel trainers hebben klanten die hypermobiel zijn en hebben weinig tot geen tools hoe ze daar mee om moeten gaan. Daarom gaan we daar tijdens de cursus uitgebreid op in.
Hoe groot zijn de groepen?
De groepen zijn klein, maximaal 8. Zo krijgt iedereen genoeg aandacht om het systeem echt onder de knie te krijgen.